Home
De villa
Het park
Omgeving
Activiteiten
Ski-vakantie
LAST MINUTE
Tarieven en beschikbaarheid
De route
Links
Gastenboek
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

foto Stuur een e-mail aan: info@de-leukste-villa-in-zuid-frankrijk.nl foto +31612283320 - Lilian Hogenboom


De omgeving
 


page3.html Toulouse, de 4e stad in Frankrijk:
In Toulouse kunt u leuk verblijven, de stad heeft zowel mooie winkelstraten waar u goed kleding kunt kopen, als culturele punten. Het is de hoofdstad van de Midi-Pyreneeën. Toulouse (Italiaans en Occitaans: Tolosa) is een stad in het zuiden van Frankrijk, prefectuur van het departement Haute-Garonne en hoofdstad van de regio Midi-Pyreneeën. Ze is gelegen aan de rivier Garonne. Toulouse heeft sinds de dertiende eeuw een universiteit, de eerste in Frankrijk buiten Parijs. Tolosa Tectosagum was een Gallische stad waar een Romeins legioen gelegerd werd. In achtste eeuw begint de geschiedenis van het graafschap Toulouse, waardoor de stad het culturele centrum van de Languedoc wordt. Bewonder zittend op een zonnig caféterrasje het indrukwekkende Capitole. Volg de voetstappen van de pelgrims door de Basiliek Saint-Sernin of het Klooster van de Jacobijnen te bezoeken. Als u geïnteresseerd ben in geschiedenis of gepassioneerd door kunst, zult u genieten van het slenteren door de oude wijken en de talrijke musea van deze roze stad. Of u kunt op de Garonne gaan varen of een boottocht op het Canal du Midi maken. Tenslotte kunt u spannende ruimteavonturen beleven in de Cité de l’espace (de stad van de ruimtevaart) en de vliegtuigbouw ontdekken door de montagefabrieken van Airbus te bezoeken. In Toulouse verstaat men de ‘art de vivre’, een lokale levenskunst die bestaat uit een aangenaam mengsel van genieten van de groene omgeving (meer dan 1000 ha parken), van slenteren en boodschappen doen in het historische centrum, van het ‘far niente’ op beschaduwde café- en restaurant'terrasjes en van culturele activiteiten die het hele jaar plaatsvinden (festivals, concerten, opera’s, spektakels, theaters…). En natuurlijk van de culinaire ontdekkingen door de niet te imiteren lokale gastronomie: foie gras, magret de canard (eendenborstfilet), cassoulet (eenpansschotel), wijnen als Gaillac of de Frontonnais, viooltjes-bonbons of de bonbons ‘brique de Toulouse’.Door de stad stromen de waterwegen het Canal du Midi, dat op de wereld erfgoedlijst staat en de rivier de Garonne, het zijn de geografische en toeristische bakens van Toulouse.
Shopping centre "fashion village Nailloux"- grote merken tegen outlet prijzen
Vlak onder Toulouse, op 1 uur rijden vanaf het recreatiepark ligt het nieuwe fashion village Nailloux. Hier zijn de grote merken tegen outlet prijzen te koop.

zie fashion village Nailloux


Carcassonne:
Carcassonne is stad met een middeleeuwse vestingmuur. Aan te raden is een wandeling met gids langs de sluizen en over de jachtpaden. Uitzicht op de middeleeuwse stad en de wijngaarden van Cabardès. Mogelijkheid voor een boottocht met picknick. Vertrek en aankomst in de haven van Carcassonne. Er is ook een museum voor beeldende kunst met een panorama van de Europese schilderkunst uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Rondleiding op aanvraag. Bezoek ook de Nederlandstalige website over Carcassonne:

zie Carcassonne

Bezoek aan de diverse grotten:


Onderaardse rivier met grotten "la rivière souterraine de Labouiche": Op 6 km. van Foix vandaan, bij het dorpje Vernajoul is het begin van de onderaardse rivier. Dit is de langste onderaardse rivier over een gebied van 60 km. Een boottocht door de grottenwaarbij je 2 keer overstapt in een andere boot op een diepte van 60 meter onder de grond.

zie Grotten in Frankrijk LabouicheGrot van Le Mas d'Azil: Bij het plaatsje Mas d'Azil ligt een grot met een snelweg erdoor heen. Mooie rondleiding door de grot. Buiten een parkeerplaats naast de weg met rivier. Buiten het dorp is een leuke glasblazerij te bezoeken. Zie bijgaande link:

zie grot Mas D AzilBezoek aan het prehistorische park de Pyreneeën:

Een bezoek aan het museum van het prehistorische park van de Pyreneeën is aanrader om te doen. Het ligt bij de plaats Tarascon-sur-Ariège. Zowel een rondleiding in het museum over de prehistorische bewoners van Zuid-Frankrijk als een hele leuke tocht buiten. Ook erg leuk om met kinderen te ondernemen (oefenen met speerwerpen, primitief schillderen, zien hoe je zelf een vuur maakt zonder hulpmiddelen).

zie prehistorisch park van de Pyreneeën


© Indigo